Епилация с електрическа пинсета

С помощта на диатермичен ток, който протича през финна метална пинцета, се унищожава корена на косъма, неговата луковица и папила. Този метод е подходящ за обезкосмяване на финните косми.

Какво включва процедурата
След премахване на определения участък, който е пожелал клиента, се поставя лосион, който успокоява и забавя повторното появяване на премахнатите вече косми.

Какви са резултатите
Резултати са изтъняване и разреждане на космите на третирания участък . Много подходящ за финни косми над горната устна, вежди и косми по лицето.
Цената на процедурата се определя от минутите, които са необходими за премахване на нежеланото окосмение на избрания участък.

Продължителност
Зависи от избраната зона за третиране, обикновено е от 5 до 30 минути.

Коментар на автора:
Доста неприятна процедура, особено в зоната над горната устна. Но ако трябва да избираме измежду бръснене, пинцета, кола или този метод, то тогава препоръчвам електроепилацията(за окосмени зони по лицето). Ефектът не може да се сравнява, с този който би бил постигнат с фотоепилация или лазер, но е доста приемлив вариант, за хората които не могат да си позволят другите два метода. Ефект има, забелязва се изстъняване, а при някои косми дори и спиране на растежа. Процесът изисква постоянство и търпение от клиента.


Copyright. All Rights Reserved.